Saç Ekimi
Fue Yöntemi ile
Saç ekimi sonrasında mutlu ve gülen yüzler…
Gençliğinizdeki o gür saçlara yeniden kavuşmak mı istiyorsunuz?
O halde tanışalım, merak ettiklerinizi yanıtlayalım ve size özel uygulamalar hakkında konuşalım.
Deneyimlerimizden faydalanmak için bizimle hemen iletişime geçin.
Saç ekimine neden ihtiyaç duyulur?
İletişimde ilk dikkat çeken bölgelerimizden biri de saçlarımızdır.
Saç kaybı yaşamamış insanların daha genç göründüğü, saçı dökülmüş kişilerin ise olduğundan daha yaşlı göründüğü bir gerçektir. Saç dökülmesi erkeklerde de kadınlarda da özgüven kaybına neden olabilmektedir. Ayrıca, kişilerde psiko-sosyal sorunlar da oluşturabilir.
Saç dökülmesi neden olur?
Saç ekimi kimlere, hangi durumlarda uygulanabilir sorusu ile sıkça karşılaşmaktayız. Peki, saç ekimine neden ihtiyaç duyuyoruz, saçlarımız neden sürekli dökülüyor?
Erkeklerde de kadınlarda da en sık saç dökülmesi nedeni, genetik özelliklere bağlı hormonal tipte dökülmedir. Erkeklerde 40’lı yaşlara kadar testosteron hormonuna bağlı dökülme sık görülürken, aynı hormon kadınlarda menopoz sonrası dönemde daha sık dökülmeye sebep olur.
Ayrıca çeşitli besin ve mineral eksiklikleri, tiroid bezi hastalıkları ve cilt rahatsızlıkları da saç dökülmesine neden olabilir.
Saç ektirmenin riskleri var mıdır?
Ekilen saç kökleri, dökülmeye dirençli bölgeden alındığı için tekrar kaybedilmez.
Kanama ve enfeksiyon gibi sorunlar yok denecek kadar az görülür.
Bu durumları önlemek amacıyla koruyucu antibiyotik tedavisi uygulanır.
Alın bölgesinde, üst göz kapaklarına doğru bir miktar şişlik oluşabilir. Bu durum kısa sürede geçer.
Saç alınan bölgedeki kabuklanmalar ve kızarıklıklar 7-10 gün içerisinde tamamen düzelir.
Sigara kullanımı ve şeker hastalığı saç ekiminin başarısını düşürmektedir.
Bu sebeple işlemden 1 hafta öncesinden itibaren sigara içilmemelidir.
Şeker hastalığı varsa ilaç tedavisiyle kan şekerinin kontrol altına alınmış olması gerekir.
Detaylar için izleyin
Op. Dr. Altan Yücetaş, saç ekimi hakkında merak edilenleri anlatıyor.
Saç ekimi FUE yöntemi ile nasıl yapılır?
Tekniğin amacı donör saha olarak adlandırdığımız her iki kulak arasında ve başın arka bölümünde bulunan dökülmeye dirençli saçların, saç kaybı yaşanmış bölgeye aktarılması esasına dayanır. Operasyon Estetik ve Plastik cerrahi uzmanı denetiminde hastane koşullarında ve lokal anestezi ile yapılır. Günümüzde en sık FUE (Follicular Unit Extraction) tekniği kullanılır. FUE yöntemin de greft olarak isimlendirilen saç kökleri tek tek alınır ve açılan kanallara tek tek ekilir. Graft ler tek bir saçtan oluşmaz. Çoğunlukla 2 li ve 3 lü saç köklerinden oluşur. Saç ekimi yapılacak kişinin greft leri ne kadar çok saç kökü içeririrse o oranda daha fazla saça da sahip olur. Saç ekiminde alınacak kök sayısına göre değişmekle birlikte işlem ortalama 6-7 saat sürer. İşlemde temel prensip doğal bir saç çizgisi ve görünüm elde etmek olmalıdır. Bu nedenle dökülen saçın yönüne göre ekim yapılır.
PRP nedir?
Yeni nesil PRP (Platelet Rich Plasma), saç dökülmesinde önleyici tedavidir. Yeni nesil PRP, GRP veya Platelet Rich Plasma olarak bilinen yöntemde önce kanınız alınır. İçinde bulunan ve büyüme faktörlerini salgılayan hücreler, ayrıştırıldıktan sonra özel gençleştirici bir ortamda yoğunlaştırılarak ihtiyacınız olan bölgelere verilir. Bu trombosit veya platelet olarak bilinen ve hasarlı dokuların iyileşmesinde önemli rol oynayan kök hücreler özellikle saç için kullanıldığında zayıflamış, dökülmeye yüz tutmuş saçları ciddi anlamda güçlendirir. Saç dökülmesini oldukça azaltır. Kendi kanınızdan elde edildiği için güvenli bir yöntemdir. En iyi sonucu almak için üçer hafta aralıklarla 3-4 seans uygulanmalıdır. Etkisi ilk uygulamadan itibaren başlar. 8-10 ay sonra koruyucu ikinci bir kür yapılması etkinliğini artırır. Saç ekimi esnasında PRP uygulanılarak saç ekiminin başarısı ve kalitesi artırılır.
Saç ekiminde iyileşme süreci nedir?
Operasyondan bir gün sonra, verici alan için uygun losyon ve şampuan ile ilk yıkama işlemi yapılır.
Ekim saçlarının saç telleri 10. günden itibaren dökülmeye başlar, kökler ise bir nevi uykuya dalar.
3. aydan itibaren bu köklerden saçlar çıkmaya başlar. 6-7. aylarda ortalama %60-70 oranında saçlar çıkmış olur. Son halini ise 12-13. aylarda alır.
Saç ekimi fiyatları neye göre değişir?
Saç ekimi fiyatları; ekilecek saç kökü miktarına, daha önce saç ekimi yaptırılıp yaptırılmadığına, ekim alanının genişliğine, perkütan saç ekimi tekniği kullanılmasına ve traşlı ya da tıraşsız fue ile saç ekimi olmasına bağlı değişmektedir. Sitemizin iletişim kısmından mail veya WhatsApp yoluyla resminizi gönderdiğiniz taktirde hem operasyon hakkında detaylı bilgi hem de fue saç ekimi maliyeti konusunda bilgi alabilirsiniz.
Sıkça sorulan sorular
Saç dökülmesinin beslenme ile bir ilgisi var mı?
Çeşitli besin ve mineral eksiklikleri saç dökülmesine neden olabilir.
Saç neden dökülür?
Erkeklerde de kadınlarda da en sık saç dökülme nedeni, genetik özelliklere bağlı hormonal tipte dökülmedir. Erkeklerde 40’lı yaşlara kadar testosteron hormonuna bağlı dökülme sık görülürken, aynı hormon kadınlarda menapoz sonrası dönemde daha sık dökülme yapar.
Saç ekimi için yaş sınırı var mıdır?
Saç kaybı yaşamamış insanların daha genç göründüğü, saçı dökülmüş kişilerin ise olduğundan daha yaşlı göründüğü aşikardır. Saç dökülmesi erkekte de kadında da özgüven kaybına neden olmaktadır. Ayrıca psiko-sosyal sorunlarda oluşturabilir. Bu nedenle 20 li yaşlardan itibaren saç ekimi yapılabilir.
Beyaz saçlılara saç ekimi yapılabilir mi?
Beyaz saç, saç ekimine engel teşkil etmez. Her iki kulak arasında kalan ense bölgesinde yeterince saç var ise rahatlıkla beyaz saçlı kişilere de saç ekimi yapılabilir.
Saç ekimi nasıl yapılır?
Tekniğin amacı donör saha olarak adlandırdığımız her iki kulak arasında ve başın arka bölümünde bulunan dökülmeye dirençli saçların, saç kaybı yaşanmış bölgeye aktarılması esasına dayanır.
FUE tekniği nedir?
Günümüzde saç ekimi için en sık FUE (Follicular Unit Extraction) tekniği kullanılır. FUE yönteminde greft olarak isimlendirilen saç kökleri tek tek alınır ve açılan kanallara tek tek ekilir. Saç kökleri tek bir saçtan oluşmaz. Çoğunlukla 2’li ve 3’lü saç köklerinden oluşur. Saç ekimi yapılacak kişinin greftleri ne kadar çok saç kökü içerirse o oranda daha fazla saça da sahip olur. Saç ekimi işlemi, alınacak kök sayısına göre değişmekle birlikte ortalama 6-7 saat sürer. İşlemde temel prensip doğal bir saç çizgisi ve görünüm elde etmek olmalıdır. Bu nedenle dökülen saçın yönüne göre ekim yapılır.
Saç ekimi sonrasında iyileşme süreci nasıldır?
Operasyondan bir gün sonra verici alan için ilk yıkama işlemi yapılır. Uygun losyon ve şampuan önerilir. Ekim saçlarının saç telleri 10. günden itibaren dökülmeye başlar, kökler ise bir nevi uykuya dalar. 3. aydan itibaren bu köklerden saçlar çıkmaya başlar. 6-7. aylarda ortalama %60-70 oranında saçlar çıkmış olur. Son halini ise 12-13. aylarda alır.
Saç ekimi sonrası iz kalır mı?
Tıraşsız fue ile saç ekimi yapılırsa, herhangi bir iz kalmaz.
Saç ekimi yaptıranlar yeniden saç ektirebilir mi?
Daha önce saç ekimi yaptıranlar, tedaviden memnun kalmaz ve yeniden saç ektirmek isterse, yaptırıp yaptırmayacağı ilk kontrol sonrasında belli olur.
Saç ekimi yaptıranlarda şişlik ve ödem olur mu?
Alın bölgesinde üst göz kapaklarına doğru bir miktar şişlik oluşabilir. Bu durum kısa sürede geçer.