Kol Germe Ameliyatı
Kol germe ameliyatlarında yüz güldüren başarılı sonuçlar…
Kollarınızdaki sarkan ve sizi rahatsız eden fazla derilerden kurtulmak mı istiyorsunuz?
O halde tanışalım, kol germe ameliyatları hakkında merak ettiklerinizi yanıtlayalım ve size özel uygulamaları konuşalım.
Deneyimlerimizden faydalanmak için bizimle hemen iletişime geçin.
Kol germe estetiği nedir?
Aşırı kilo alıp vermeye bağlı ya da mide ameliyatı, obezite cerrahisi ile verilen fazla kilolardan sonra kollarda sarkmalar oluşabilir.
Aynı zamanda yaşlanma sürecine giren bireylerde yerçekiminin de etkisiyle, derinin elastikiyeti kaybolur. Deri altındaki yağ dokusunda azalma da söz konusuysa, üst kolun iç kısmından dirseğe kadarki bölgedeki deri sarkar.
Kol derisinde sarkma fazla ise maalesef spor yaparak sıkılaşması imkansızdır. Böyle bir durumda kol germe ameliyatı gereklidir.
Kol germe ameliyatı planlanırken, öncelikle deri altındaki yağ dokusunun kalınlığı ve derideki sarkma miktarı göz önüne alınır. Gerekiyorsa kol germe ameliyatı liposuction ile birlikte yapılır. Önce liposuction ile fazla yağ alınır, sonrasında sarkan deri toparlanır ve fazlalık çıkartılır.
Bazı durumlarda, sadece koltuk altı bölgesinde sarkma görmektedir. Bu sebeple hastanın ilk muayenesi sırasında, dikkatle yapılan incelemeler sonucu ameliyatta hangi tekniğin ya da hangi tekniklerin birlikte kullanılacağına ameliyatı yapan cerrah karar verir.
Kol germe ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Kol germe ameliyatında 10 gün öncesinden itibaren kan sulandırıcı özelliğe sahip ilaç ve destek ürünleri kullanılmamalıdır.
Özellikle vitaminler, arginine ve ornitin gibi protein tozları, balık yağı tabletleri, aspirin kullanımı varsa bırakılmalıdır.
Yine enerji içecekleri ve sürekli kullanılan yeşil çay da ciddi şekilde kanı sulandırdığı için kesilmelidir.
Bu ilaç ve destek ürünleri yine ameliyattan 1 hafta sonraya kadar da kullanılmamalıdır.
Sigara kullanımı ise hem kötü izlere neden olur hem de yara açılmasına yol açabilmektedir.
O nedenle en az 10 gün öncesinden itibaren mümkünse bırakılmalı yada çok azaltılmalıdır.
Yüksek tansiyonu ve şeker hastalığı olan kişilerde bu operasyon öncesi mevcut şikayetlerinin düzeltilmesi,
kan şekerinin ve tansiyonun normal sınırlara getirilmesi gerekir.
Detaylar için izleyin
Op. Dr. Altan Yücetaş, kol germe ameliyatı hakkında merak edilenleri anlatıyor.
Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?
Kol germe estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılır.
Ortalama bir ile bir buçuk saat arasında sürer.
Deri fazlalığının miktarına bağlı olarak sadece koltuk altında yapılan bir kesi ile yada sarkma fazla ise kol iç kısmına da uzatılan bir kesi ile sarkmış olan deri ve yağ dokusu çıkarılır.
Ameliyat sonrası iyileşme süreci nasıldır?
- Kol germe ameliyatında dren kullanımı gerekmez.
- İç dikiş tekniği kullanıldığı için dikiş alınmaz.
- Aynı gün akşamında hastaneden taburcu olunur.
- 3. ve 5. gün kontrolleri sonrası banyo duş yapılabilir.
- Hastanede verilen kuvvetli ağrı kesiciler ve ayrıldıktan sonra kullanılanlar sayesinde iyileşme dönemi neredeyse ağrısız ve rahat geçer.
- Ameliyat sonrası kol korsesini bir ay kullanmakta fayda vardır. Korsenin uygulanmadığı el bölgesinde bir miktar şişlik ve ödem olur. İlk günlerde elleri yüksekte tutmakta fayda vardır. Bu ödem ve şişlikler ilk hafta içinde hızla kaybolur.
- 5. günden itibaren rahatlıkla sosyal yaşama dönülebilir.
- Kol germe ameliyatı sonrası kol bölgesini çalıştıran sporlar 1 ay süre ile yapılmamalıdır. Ancak yürüme gibi aktivitelere hemen başlanabilir.
Kol germe ameliyatının fiyatları neye göre değişir?
Kol estetiği fiyatları, kola hangi işlemin yapılacağına göre değişmektedir. Kol bölgesine liposuction veya germe yapılabileceği gibi bu iki işlem bir arada da yapılabilir.
Dolayısıyla problemin çözümünde kullanılacak ameliyat tekniklerine göre kol estetiği fiyatları da değişmektedir.
Sitemizin iletişim kısmından mail veya WhatsApp yoluyla kollarınızın resmini gönderdiğiniz taktirde hem operasyon hakkında detaylı bilgi hem de kol germe ve gerekiyorsa kola uygulanan liposuction maliyetleri konusunda bilgi alabilirsiniz
Sıkça sorulan sorular
Kol germe ameliyatından sonra takılan korse, ne süreyle kullanılmalıdır?
Kol germe estetiği ameliyatı sonrası kol korsesini bir ay kullanmakta fayda vardır. Kol germe ameliyatı sonrası korsenin uygulanmadığı el bölgesinde bir miktar şişlik ve ödem olur. O nedenle ilk günlerde elleri yüksekte tutmakta fayda vardır. Bu ödem ve şişlikler ilk hafta içinde hızla kaybolur.
Kol germe ameliyatı kaç yaştan itibaren uygulanabilir?
Ergenliğin bitmesi beklenir. 18 yaşından sonra kol germe ameliyatı uygulanabilir.
Kol germe ameliyatından sonra çok ağrı olur mu?
Hastanede verilen kuvvetli ağrı kesiciler ve hastaneden ayrıldıktan sonra kullanacağız ağrı kesiciler sayesinde iyileşme dönemi neredeyse ağrısız ve rahat geçer.
Ameliyat dikişleri alınırken çok acı olur mu?
Kol germe ameliyatında iç dikiş tekniği kullanıldığı için dikiş alma işlemi yapılmaz.
Kol germe ameliyatı sonrası iz kalır mı?
Deri fazlalığı az ise koltuk altında yapılan bir kesi ile ameliyat yapılabilir. Liposuction ve koltuk altından yapılan ameliyatlarda iz kalmaz. Eğer sarkma çok ise kol iç kısmına da uzatılan bir kesi ile sarkmış olan deri ve yağ dokusu çıkarılır. Operasyondan üç hafta sonra iz azaltıcı soft silikon kremlere başlanmalıdır. Bu iz azaltıcı kremler 6 ay boyunca kullanılırsa izler çok daha güzel iyileşerek cilt rengine yaklaşır.
Kol germe ameliyatı sonrası spor yapılabilir mi?
Kol germe ameliyatı sonrası kol bölgesini çalıştıran sporlar 1 ay süre ile yapılmamalıdır. Ancak diğer spor faaliyetleri örneğin yürüme gibi aktivitelere hemen başlanabilir.
Ameliyat sonrasında spor yapılabilir mi?
Karın germe ameliyatı sonrası spora yürüyüş şeklinde hemen başlanabilir. Ağır spor hareketleri ise karın germe ameliyatı sonrası ikinci aydan itibaren yapılmalıdır.
Kol germe ameliyatlarını hangi doktorlar yapar?
Kol germe ameliyatlarını Estetik cerrahi uzmanı doktorlar yapar.
Meme dikleştirme ve kol germe ameliyatları birlikte yapılabilir mi?
Obezite ameliyatı sonrası gibi durumlarda ciddi kilo kayıpları ile birlikte vücudun genelinde sarkma problemleri görülmektedir. Memeler, kol ile koltuk altı bölgesinden bağlantılıdır ve memede oluşan sarkma için meme dikleştirme ameliyatı yapılırken, kolda oluşan deri sarkması için de kol germe ameliyatı bir arada gerçekleştirilebilir.
Kombine ameliyatlar hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizdeki ‘Kombine Estetik’ sayfamızı ziyaret edebilir ya da WhatsApp aracılığıyla bize ulaşarak merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Kollardaki sarkma liposuction ile toparlanamaz mı?
Kol germe ameliyatı olmadan sadece liposuction ile kolda oluşan sarkmanın giderilip giderilemeyeceği ilk muayeneniz sırasında anlaşılır. Bu kararı verirken göz önüne alınan faktörler, sarkma miktarı, cilt yapısı, derinin elastikiyet durumudur.
Brakiyoplasti ne demektir?
Brakiyoplasti, kol germe ameliyatı demektir.
Kol germe ameliyatında hangi tür anestezi kullanılır?
Kol germe ameliyatı, hastane ortamında ve genel anestezi altında yapılmaktadır.