Burun estetiği ameliyatı olmuş genç bir kadın

Burun Estetiği - Rinoplasti

Burun estetiği ameliyatlarında tecrübeyle gelen başarı…

Yüzünüzle orantılı doğal görünümlü bir buruna mı kavuşmak istiyorsunuz?
O halde; tanışalım, Rinoplasti hakkında merak ettiklerinizi yanıtlayalım ve size özel uygulamaları konuşalım.

Deneyimlerimizden faydalanmak için bizimle hemen iletişime geçin.

Bilgi Al

Burun estetiği – Rinoplasti Nedir?

Burun estetiği ameliyatı ya da diğer adıyla Rinoplasti, buruna yeni bir şekil vererek yüz bütünlüğünü sağlamak ya da solunum problemlerinin giderilmesi amacı ile uygulanır.

Burun, insan yüzünün estetik görüntüsünü en çok etkileyen organdır. Burun boyutlarının küçültülmesi, burun deliklerinin daraltılması, burun ucu şeklinin değiştirilmesi, burun dikleştirme, burun kemerinin kaldırılması, burundan kemik ve et alınması, üst dudak ile burun arasındaki mesafenin ve açının düzeltilmesi gibi işlemlerin tümü Rinoplasti ameliyatları ile gerçekleştirilebilir.

Rinoplasti, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en sık yapılan estetik ameliyatlardan biridir. Buna rağmen; burun estetiği yaptırmak isteyenler; “Ameliyat sonrasında ifadem değişir mi?”, “Yüzüme giden bir burnum olur mu?”, “Problem yaşar mıyım?” gibi kaygılar taşırlar.
Halbuki son yıllarda geliştirilen ameliyat teknikleri sayesinde hem ameliyat süresi hem de hastanede kalış süresi kısalmış, ameliyat sonrasında görülen morluk ve şişlik oranı da düşmüştür.

Operasyonun deneyimli ve başarılı bir estetik cerrah tarafından, doğallık ön planda tutularak yapılması ise; burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tüm kaygıları yok ederek yerini güzel sonuçlara ve mutluluğa bırakır.

Altan Yücetaş - Burun estetiği ile neleri değiştirebiliriz

Burun estetiği ile neleri değiştirebiliriz?

Burun estetiği ameliyatlarında, yüzün anatomisine en uygun olanı belirlemek ve doğallığı ön planda tutarak kusurları gidermek temel amaç olmalıdır.

Burun ameliyatı ile burun sırtındaki kemer, kıkırdak ve kemik eğrilikleri düzeltilir. Gülerken ve konuşurken burun ucunun aşağıya doğru çekmesi, dudak burun mesafesinin uzunluğu veya kısalığı düzeltilebilir.

Estetik oranlara uygun burun ucu kaldırılabilir, istenildiği gibi şekillendirilir ve ayrıca ameliyatta burun taban genişliği ile burun kanatları da daraltılabilir.

Burun estetiği ameliyatlarını sadece estetik ameliyat olarak görmek çok da doğru değildir. Rinoplasti, nefes alma zorluğuna sebep olan sorunların giderilmesini de içerir. Kıkırdak eğrilikleri, burun etindeki büyümeler ya da sinüzit problemleri, operasyon sırasında düzeltilebilir.

Bilgi Al
Altan Yücetaş - Fonksiyonel burun estetiği nedir

Fonksiyonel burun estetiği nedir?

Fonksiyonel burun estetiği ile estetik kaygılar giderilirken beraberinde nefes alma problemleri de düzeltilebilir. Kaliteli nefes almak insan sağlığının ilk şartlarındandır ve nefes almak için normal yani fizyolojik olan tek yol, burundur. Bu yüzden estetik amaçla burun estetiği yapılırken mutlaka sorunlar da düzeltilmelidir.

Nefes alma sorunu olan kişilerde gece uyku problemleri, horlama, ertesi gün kendini yorgun hissetme, hatta migren ve baş ağrısı şikayetleri sıklıkla görülür. Bu durum zamanla kalp büyümesi dahi yapabilir.

Fonksiyonel burun estetiği ameliyatıyla nefes alma problemine yol açan et büyümeleri radyofrekansla küçültülür. Burun içinde hava yolunu tıkayan kemik ve kıkırdak eğrilikleri alınarak düzeltilir. Çok daha iyi nefes alınır. Bu sayede burun tıkanıklığı sebebiyle ağızdan nefes alan kişilerde görülen farenjit, larenjit, bronşit ve astım gibi çok ciddi sağlık problemleri de giderilmiş olur.

Bilgi Al

“Piezo Burun Estetiği Ameliyatı” nedir? Nasıl yapılır?

Piezo Burun Estetiği, burun şeklini oluşturan kemik çatının kırılmadan ses dalgalarıyla şekillendirilmesi yöntemidir.

Sadece burun kemiğine özel ses dalgaları kullanıldığı için damar yapıları neredeyse zarar görmez ve ameliyat sonrasında oluşabilecek ödem, şişlik ve morluklar bu yöntemde çok daha az görülür. Dolayısıyla sosyal yaşama dönüş diğer yöntemlere göre daha hızlı olur.

Burun estetiğinde önemli bir teknolojik gelişim olan Piezo yöntemi ile kemik dokuda istenmeyen kırıkların önlenmesi, ikincil burun ameliyatı olarak da bilinen sekonder burun ameliyatlarını büyük ölçüde engeller.

Burun estetiği ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?

Burun estetiği ameliyatı düşünen hastaların, doktorlarına güvenmesi çok önemlidir, bu sebeple doktorun deneyim ve başarıları hasta tarafından dikkatle sorgulanmalıdır.

İlk randevuda doktorları ile bütün ayrıntıları görüşmeli, istek ve beklentilerini açıkça belirtmelidir. Doktorun ayrıntılı muayenesi sonrasında, burun fonksiyonları ön planda tutularak yüz şekline ve burun yapısına en uygun yöntem belirlenmelidir.

Uygulanacak yöntem ve alınacak sonuç hastanın beklentilerini karşıladığında, doktor ile hasta ortak bir noktada fikir birliğine varmalı ve ameliyat tarihi belirlenerek operasyon öncesi hazırlıklara başlanmalıdır.

Burun şekline nasıl karar verilir?

Ameliyat öncesi doktor ve hastasının, burun şeklini planlarken göz önünde tutmaları gereken bazı faktörler vardır.

Burun şekli cinsiyet, kişinin yüz yapısı, yaşadığı toplum ve kültürel özellikler göz önünde tutularak belirlenmelidir. Kadınlar için planlanan burun estetiği ile erkeklerde planlanan burun estetiği, burun şekli açısından farklı olmalıdır.

Yüz şekli de burun ameliyatı öncesinde dikkat edilmesi gereken bir unsurlardan biridir. Yuvarlak hatlara sahip bir insanla uzun yüzlü bir kişi için seçilecek olan burun şekli de birbirinden farklı olmalıdır.

Ayrıca, kişinin burun derisinin ince ya da kalın olması da yapılacak işlemde farklılıklar oluşturur. Kısacası, burun şekline karar verilirken hastanın tıbbi koşulları, beklentileri ve istekleri doğrultusunda doktorla ortak bir noktada buluşması gerekmektedir.

Burun estetiği ameliyatı için hazırlık nasıl yapılır?

Burun estetiği öncesi, eğer hastanın düzenli olarak kullandığı bir ilaç varsa doktoruna bildirmelidir.

Operasyondan 10 gün önce ve bir hafta sonrasına kadar aspirin, omega 3 (balık yağı), Evitamini, sporcuların kullandığı arjinin ve ornitin içeren protein tozları ile aloe vera gibi ürünler alınmamalıdır. Normalde faydalı olabilen bu ürünler, operasyon esnasında ve sonrasında ciddi burun kanamalarına yol açabilir.

Burun ameliyatından 5 gün öncesinden itibaren sigara azaltılmalı mümkünse hiç içilmemelidir. Alkol anestezi ilaçları ile etkileşebildiğinden, operasyondan iki gün öncesinden itibaren alınmamalıdır.

Burun estetiği yapılacağı dönemde boğaz ağrısı ve grip gibi şikayetler varsa operasyon iyileştikten sonraya bırakılmalıdır.

Erkekler için burun estetiği nasıl yapılır?

Burun estetiği, Türkiye’de uygulanan estetik ameliyatlar içinde en sık yapılanıdır. Son yılları içeren istatistiksel bilgiler bize rinoplasti ameliyatlarını yaptıran erkek sayısının kadın sayısına eşit olduğunu göstermektedir. Başka bir araştırma ise; erkeklerin saç ekiminden sonra en sık burun estetiği yaptırdıklarını göstermektedir. Çünkü burun estetiği, sadece estetik kaygıyla değil ayrıca fonksiyonel amaçla da uygulanır.

Peki, erkekte burun estetiği nasıl olmalıdır?
Kadınlara uygulanan teknikler erkeklere de uygulanabilir mi?
Ya da erkek burun şekli ile kadın burun şekli arasında fark olmalı mıdır?

Burun estetiği ameliyatlarında erkeklere uygulanan tekniklerle kadınlara uygulanan teknikler birbirinden farklı olmasa da, erkek burun şeklinin kadınlarınkinden farklı olması gerekir. Erkeksi görünümü bozmayacak şekilde tasarlanan, keskin ve yüzün genel hatları ile uyumlu burun şekilleri tercih edilmelidir. Burun derisinin ince veya kalın olması, alın genişliği ve çene yapısı göz önüne alınarak en uygun burun şekli belirlenmelidir.

Burun estetiği yaptırmak isteyen erkeklerin büyük bir çoğunluğunda fonsiyonel burun estetiği ihtiyacı ilk sırada yer almaktadır. Nefes alış verişte sorun, burunda eğrilik, deviasyon, genetik olan şekil bozuklukları ya da kaza sonucu alınan darbelerle oluşan kırıklar erkeklerin burun estetiği yaptırmasında en büyük etkenlerdendir.

Erkek burun estetiğinde deneyimli cerrahlar seçildiğinde, maskülen yüz hatlarını bozmadan ve sağlıklı nefes alımını sağlayan ve tabii her şeyden önce ameliyat olduğu belli olmayan doğal görünümlü burun şekillerine kavuşmak mümkündür.

Detaylar için izleyin

Op. Dr. Altan Yücetaş, burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak edilenleri anlatıyor.

Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Burun estetiği rhinoplasty hastane koşullarında genel anestezi ile yapılır ve yaklaşık 1,5-2 saat sürer.

Özel tekniklerle yapılan ameliyatın bitiminde, burun içine ortası delikli ve nefes almayı engellemeyen silikon tamponlar yerleştirilir. Bu tamponlar rinoplasti ameliyatı sonrası kanama olmaması için önemlidir.

Burun içi bakımında kullanılan merhemler ameliyat sonrasında düzenli bir şekilde uygulanırsa rahatlıkla acımadan bu tamponlar çıkarılır.

Ayrıca rinoplasti ameliyatı bitiminde burun üstüne koruyucu bir atel de yerleştirilir. Silikon tamponlar ve koruyucu atel, yapılan işleme bağlı olarak 3 ile 6 gün içerisinde alınarak sosyal yaşama dönülür.

Altan Yücetaş - Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır

Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?

  • Cerrahi operasyonlarda kullanılan ve İsveç tekniği olarak adlandırılan cerrahi teknikle planlanan burun ameliyatı, kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır.
  • Gerçekleştirilen operasyon sonrasında, burunda silikon ve alçı atel unsurları bulunur. Alçı atellerin ıslanmamasına dikkat edilmeli, aşırı terlemeden kaçınılmalı ve sıcak yerlerden uzak durulmalıdır.
  • Cerrahi bir operasyon olmasına rağmen rinoplasti sonrasında hasta, sadece 1 gün gözetim ve diğer tamamlayıcı işlemlerin yapılması amacıyla hastanede tutulur. Ertesi gün ise herhangi bir sorun olmadan taburcu olur.
  • Burun ameliyatından yaklaşık 5 gün sonra burun içindeki slikonlar ve alçı atel alınır.
  • Buna göre yurt dışından gelen hastalar geçirdikleri burun ameliyatından yaklaşık 6 gün sonra yurt dışına çıkabilirler.
  • Burun ameliyatı operasyonu için fazla bir zaman ayırmaya gerek yoktur. Toplamda 6 gün içerisinde tamamen eski hayatınıza dönebilirsiniz.
  • Operasyon sonrasında normal hayata dönmek için aslında sadece 1 gün beklemeniz gerekir. Ancak ameliyat sürecine bir bütün olarak baktığımızda ameliyattan sonra 1 ya da en fazla 2 defa kontrol amacıyla doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekir.
  • Burun ameliyatı sonrası ağrı neredeyse olmaz. Kullanılan ağrı kesiciler nedeniyle konforlu bir ameliyat sonrası dönem geçirilir.
  • Bu dönemde doktorun önerdiği ilaçlar dışında ilaç kullanmak tehlikelidir.
  • İlk 1. hafta diş fırçalarken dikkat edilmeli, kontak lens kullanılmamalıdır.
  • Gözlük kullanan hastaların ilk 3 ay gözlük kullanmamaları, daha sonrasındaki dönemde de hafif çerçeveler seçmesi önerilir.
  • Burun ameliyatı sonrası kanama pek olmaz ancak birkaç gün hafif pembemsi bir akıntı olabilir.
  • Ameliyat sonrası aşırı efor harcanan fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Burun estetiği sonrası şişlik ve morluk olur mu?

Gelişen teknoloji sayesinde burun ameliyatlarında kullanılan teknikler de gelişmiş ve değişmiştir. Günümüzde burun ameliyatları sonrasında görülen şişlik, ödem ve morarma, eski ameliyat tekniklerine oranla oldukça azdır ve iyileşme süreci de son derece kısalmıştır.

Kişiden kişiye değişmekle birlikte burun ameliyatı sonrasında da şişlikler ve morluklar görülür. Ancak unutmamak gerekir ki; kolumuzu bile bir yere çarpsak morarma ve şişlikler oluşur.

Ameliyat sonrasında özellikle ilk üç gün görülen bu morluk ve şişlikler, 6.-7.günlere doğru hızla azalarak kısa sürede kaybolur. Burun estetiğini takiben birkaç hafta içerisinde neredeyse operasyon geçirildiği belli olmayacak hale gelinir.

En son burun ucu ödemi inmekle beraber ortalama 6 ay sonra yeni görünüme tamamen kavuşulur.

Revizyon ameliyatı neden ve kimlere yapılır?

Revizyon ameliyatları, daha önce burun estetiği yaptırmış ancak sonuçtan memnun olmamış kişilere uygulanır. Estetik görünümden memnuniyetsizlik, nefes alma problemlerinin başlaması ya da ameliyat öncesi var olan problemlerin devam etmesi gibi durumlarda revizyon ameliyatları gerçekleştirilebilir.

Yaşı küçük olduğu halde zorunlu durumlar sebebi ile burun estetiği yapılmış çocuklar için gelişme süresi tamamlanarak erişkin hale geldiği dönemlerde bir müdahale gerekli görülürse yine revizyon ameliyatı uygulanır.

Burun estetiği ameliyatını olan erişkin hastaların ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyması, genellikle psikolojik olarak hastayı sarsar. Bu sebeple burun estetiği ameliyatı için mutlaka deneyim ve başarıları ile anılan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Operatör Doktorlar ile görüşmeleri ve seçimlerini bu yönde yapmalarını öneririz.

Burun estetiği ameliyatının fiyatları neye göre değişir?

Burun estetiğinde yapılacak işlemlere göre fiyatları değişmektedir. Örneğin; burun ucu estetiği mi, burun etlerine radyofrekans uygulaması mı ya da sadece burun kemiğine törpü uygulaması mı yapılacağı önceden belirlenir ve burun estetiği operasyonunun fiyatını bu soruların yanıtları belirler.

Rinoplasti ameliyatı olmak isteyenler için fiyat önemli olsa da ameliyat olmaya karar verdikten sonraki öncelik ameliyat fiyatı değil, deneyimli ve güven veren bir doktor bulmak ve operasyonun yapılacağı ortamın ve kullanılacak yöntemlerin kalitesine dikkat edilmeli, fiyat-kalite dengesi göz önüne alınmalıdır.

Unutulmamalıdır ki sağlık, ufak fiyat farklarını düşünemeyeceğimiz kadar değerlidir.

Sitemizin iletişim kısmından mail veya WhatsApp yoluyla bize ulaşarak burun estetiği fiyatları ve operasyon süreciyle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Burun estetiği yaptırmadan önce mutlaka izleyin!

Sıkça sorulan sorular

Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Burun estetiği rhinoplasty hastane koşullarında genel anestezi ile yapılır. Kullanılan teknikler hastanın şikayetlerine göre farklılık gösterebilir.

Ameliyat öncesi ne yemeliyim?

Genel anestezi altında yapılan tüm ameliyatlarda olduğu gibi rinoplasti ameliyatı öncesinde de midenin tamamen boş olması önemlidir. Bu nedenle en az 8 saatlik açlık önerilir. Düzenli kullandığınız bir ilaç varsa az miktar su ile ilacınızı almanızda sakınca yoktur. Ancak, hangi ilacı kullandığınızı mutlaka doktorunuza bildirmelisiniz.

Burun estetiği ameliyatı Rinoplasti ne kadar sürer?

Burun estetiği rhinoplasty ameliyatı hastane koşullarında genel anestezi ile yapılır ve yaklaşık 1,5-2 saat sürer.

Şehir dışı / yurt dışından geleceğim kaç gün İstanbul’da kalmam gerekiyor?

İstanbul dışından gelen hastalarımıza, ameliyat öncesi son muayenelerinin yapılabilmesi için ameliyattan en az 1 gün önce gelmelerini öneriyoruz. Cerrahi bir operasyon olmasına rağmen Rinoplasti sonrasında gözetim ve diğer tamamlayıcı işlemlerin yapılması amacıyla hastayı sadece 1 gün hastanede tutuyoruz. Ertesi gün ise herhangi bir sorun olmadan taburcu ediyoruz.

Burun ameliyatından yaklaşık 5 gün sonra burun içindeki slikonları ve alçı ateli alıyoruz. Buna göre şehir dışından ya da yurt dışından gelen hastalarımız, geçirdikleri burun ameliyatından yaklaşık 6 gün sonra İstanbul’dan ayrılabilirler diyebiliriz.

Burun ameliyatı yaptıranlarda ameliyat sonrası çok ağrı olur mu?

Burun ameliyatı sonrası ağrı neredeyse olmaz. Kullanılan ağrı kesiciler nedeniyle konforlu bir ameliyat sonrası dönem geçirilir.

Burun ameliyatlarında kanama çok olur mu?

Burun estetiği, kanamalı ameliyatlardan biri değildir. Ancak, hastanın kan pıhtılaşma sorunu varsa ameliyat öncesi yapılacak tetkikler ve kan analizleri sayesinde anlaşılmış olur ve sorun yaşama olasılığı minimuma indirgenir. Yüksek tansiyonu olan kişilerde ameliyat sonrasında burun kanama olasılığı diğer hastalara oranla daha fazladır. Hastanın ameliyat öncesinde aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları en az bir hafta önceden bırakılmış olması gerekmektedir. Ameliyat sonrasında özellikle ilk iki gün burundan hafif pembemsi bir kanama olması normal bir durumdur.

Ameliyat sonrası koku alma duyum kaybolur mu?

Ameliyattan hemen sonraki günlerde koku alamama problemi olması normaldir. Ancak bu durum ameliyat sonrasında oluşan mukoza ödemine bağlıdır. Ödem ve şişlikler tamamen geçtiğinde konu alamama problemi de kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında iyileşme süreci nasıldır?

Cerrahi bir operasyon olmasına rağmen hasta, sadece 1 gün gözetim ve diğer tamamlayıcı işlemlerin yapılması amacıyla hastanede tutulur. Ertesi gün ise herhangi bir sorun olmadan taburcu olur. Burun ameliyatından yaklaşık 5 gün sonra burun içindeki slikonlar ve alçı atel alınır. Normal hayata dönmek için sadece 1 gün yeterlidir ancak 1 ya da 2 kere doktor kontrolüne gitmeniz gerekecektir. Bu nedenle, toplamda 6 gün içerisinde tamamen eski hayatınıza dönebilirsiniz demek doğru olacaktır.

Burundaki tamponlar çıkarılırken çok acı olur mu?

Herkesin merak ettiği ve çok sık sorduğu sorulardan biri de tamponlar çıkarılırken acır mı sorusudur. Burun içi bakımında kullanılan merhemler düzenli bir şekilde uygulanırsa rahatlıkla acımadan bu tamponlar çıkarılır.

Rinoplasti ameliyatı sonrası herhangi bir iz kalır mı?

Kişinin burun yapısını daha güzel ve doğal hale getirmek için açık rinoplasti tekniğini kullanmak gerekiyorsa burun alt kısmında 2mm’lik küçük bir kesi yapmak gerekir. Bu bölgedeki iz kısa sürede görünmez hale gelir.

Ameliyat öncesi soğuk algınlığı ya da grip olursam ne yapmalıyım?

Ameliyat planlaması yapıldıktan sonra ameliyattan önce soğuk algınlığı veya grip gibi üst solunum yolları ile ilgili bir hastalığınız olması durumunda mutlaka doktorunuza bilgi vermelisiniz. Çünkü, bu tip durumlarda ameliyat tarihini ertelemeniz gerekebilir.

Ameliyat sonrasında ifadem ve gülüşüm bozulur mu?

Ameliyattan sonraki ilk günlerde burun çevresi ve dudaklarda şişlikler görülebilmektedir. Fakat, iyileşme tamamlandığında bu durum tamamen ortadan kalkar. Ancak, burun estetiği olan hastalarımızın yeni burunları ile daha mutlu olduğu ve eskiye oranla daha fazla ve daha içten güldüğü de bir gerçektir.

Emzirme döneminde ameliyat olabilir miyim ?

Yeni doğan bebekler için ilk 6 aylık dönemde anne sütünün değeri tartışılamaz. Tek besin olarak anne sütü alan bebek anneleri için ilk 6 ay eğer bir zorunluluk yoksa beklemeleri, bebek ek gıdaya başlandığı dönemde operasyonu planlamaları önerilir. Ancak, herhangi bir acil durum varsa ve annenin bu dönem içinde ameliyat olma zorunluluğu söz konusu ise anestezi alacağı gün, bebeğin beslenmesine yetecek kadar anne sütünü biriktirmesi ve bebeğin biberonla beslenmesini sağlaması sonrasında ameliyat olunabilir. Ameliyattan 8 saat sonra emzirme devam edebilir.

Kemerli burunlara estetik ameliyatlar çözüm olabilir mi?

Ülkemizde sıklıkla görülen ve genetik yapıya bağlı olarak ortaya çıkan kemerli burunlar için estetik ameliyat ile çözüm üretilebilmekte, kemer kaldırılarak burun hacmi küçültülebilmektedir.

Ameliyat sonrasında spor yapılabilir mi?

Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti ameliyatı sonrasında aşırı efor gerektiren sporlar kanama riskini artıracağı için 1. aydan itibaren yapılması daha uygundur.

Burun estetiği ameliyatı için yaş sınırı var mıdır?

Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti ameliyatının, 18 yaştan itibaren yapılması daha uygundur.

Burun ameliyatı yaptıranlarda şişlik, morarma ve ödem ne zaman geçer?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte burun ameliyatı sonrası şişlikler ve morluklar görülür. Özellikle ilk üç gün oluştuktan sonra 6.-7.günlere doğru hızla azalarak kısa sürede kaybolur. Burun estetiğini takiben birkaç hafta içerisinde neredeyse operasyon geçirildiği belli olmayacak hale gelinir. En son burun ucu şişliği ödemi inmekle beraber ortalama 6 ay sonra yeni görünüme tamamen kavuşulur.

Gözlük kullanıyorum, ameliyattan sonra da kullanmaya devam edebilir miyim?

Numaralı veya güneş gözlükleri, burun sırtında çökme yapabileceği için 3 ay süre ile kullanılmamalıdır.

Sinüzit hastasıyım ameliyat olabilir miyim?

Eğer kronikleşmiş sinüzit probleminiz varsa zaten bu durum için cerrahi bir müdahale gereklidir. Burun estetiği ameliyatı da düşünüyorsanız, hem estetik hem de sinüzit ameliyatınız aynı zamanda yapılabilmektedir.

Burun ucu estetiği nedir?

Burun ucunda şekil bozuklukları varsa burnun kemik çatısında hiçbir işlem yapılmadan sadece burun ucuna yapılan ameliyatlara Burun Ucu Estetiği adı verilir. Burun ucu ameliyatlarında şişlik ve morluk neredeyse hiç gözlenmez. Sadece burun uç bölgesinde çalışıldığından iyileşme süresi de diğer burun estetiği ameliyatlarına oranla daha kısadır.

Burun dolgusu nedir?

Burunda çukurlaşmış bölgeleri doldurarak burun şeklini düzeltmeyi sağlayan yönteme burun dolgusu diyoruz. Günümüzde dolgu maddesi olarak en emniyetli ve doku uyumu en iyi malzeme Hyaluronik asittir. Bu madde bağ dokumuzun temel yapı taşıdır ve uzun yıllardır sorunsuzca dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Burun dolgusu, burun sırtındaki hafif kemerleri ve eğrilikleri gidermek için de uygulanır.

Burun estetiği maliyeti neye göre fiyatlandırılır?

Rinoplasti ameliyatı özel sigortaların kapsamı dışında kalan ve özel olarak kişiye göre planlanan bir ameliyattır. Fiyatlandırmayı etkileyen faktörlerin uygulanacak yöntemler, başında doktorunuzun deneyimi, hastane seçimi, kullanılan malzeme ve ekip giderleri yer almaktadır.

Kapalı teknik rinoplasti nedir?

Kapalı teknik, burun estetik ameliyatlarında kullanılan en eski tekniklerden birisidir. Tüm kesiler burnun iç tarafından yapılarak burun dışında iz kalmayacak şekilde yapılır. Kapalı teknik rinoplasti, burun dışında iz bırakmasa da burun ucunda yapılacak değişiklikler konusunda yeterli imkanı sağlayamaz.

Açık teknik burun estetiği ameliyatı nedir?

Burnun alt tarafındaki orta duvar üzerinde küçük bir kesi ile yapılan ve burun ucu cerrahisinin daha kontrollü yapılmasına olanak tanıyan burun estetik cerrahisi tekniğidir. Günümüzde daha stabil ve kontrollü cerrahi olanağı sağladığı için tercih edilmektedir. Açık teknik burun estetiği ameliyatının zamanla kaybolsa da burun altında küçük bir iz bırakma riski vardır.

Rinoplasti ameliyatını hangi doktorlar yapar?

Burun estetiği ile ilgili operasyonları estetik cerrahlar yapmaktadır. Doktorunuzu seçerken, bu ameliyatlarda deneyim sahibi olmasına dikkat ediniz.

Hasta yorumları

Op. Dr. Altan Yücetaş, burun estetiği konusunda hasta yorumları

Sizi Arayalım





    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Altan Yücetaş - İletişim formu görseli